Laminacija obrvi

Vse kar morate vedeti o laminaciji obrvi

Ne glede na to ali spremljate trenutne trende v kozmetičnem svetu ali pa vas misel na to le redko zanese v te vode, ste do sedaj zagotovo že slišali za laminacijo obrvi. Trend privzdignjenih obrvi je že nekaj let prisoten na svetovni sceni lepotnih trendov, s tem pa tudi laminacija obrvi. Ta nam omogoča da pridemo do želenega videza s hitrim in nebolečim postopkom, njegov rezultat pa je, za razliko od dnevnega utrjevanja z gelom, viden lahko kar do 8 tednov.

V današnji objavi si bomo pogledali kaj je laminacija obrvi in kakšen je njen postopek, kako se na njo pripravimo, kako poskrbimo za dolgoročno nego in za koga je le-ta primerna, odgovorili pa bomo tudi na najpogostejša vprašanja ki se pojavljajo ob svetovanju in povpraševanju za laminacijo.

Kaj je laminacija obrvi?

Laminacija obrvi je proces pri katerem obrvem spremenimo obliko in jih privzdignemo, tako da dosežemo izgled polnejših in vedno urejenih obrvi. Ob tretmaju zmehčamo disulfidne povezave v dlačicah, jih preoblikujemo in nato vzpostavimo nove povezave s katerimi dosežemo želeni izgled.

Za lažjo predstavo si lahko laminacijo predstavljamo kot trajno za naše obrvi, le da namesto skodranega videza laminacija obrvi zgladi dlačice in poskrbi, da te ostanejo na mestu.

Za laminacijo se ponavadi odločamo zaradi trajnejšega t.i. “Soap brows” (milne obrvi*) izgleda – torej prizgivnjene, polne in goste obrvi, ki so dobro utrjene, popularne pa so postale v zadnjih nekaj letih. Čeprav je laminacija odličen način, da to dosežemo brez uporabe utrjevalnih mil in gelov, pa to ni edini videz za katerega se lahko odločimo. Laminacija nam namreč omogoča da s pomočjo krtačke obrvi počešemo v katerikoli položaj, te pa bodo ves dan ostale na mestu. Če nam torej ne odgovarja videz privzdignjenih obrvi, jih lahko s krtačko oblikujemo v katerokoli želeno obliko.

Laminacija obrvi

Postopek laminacije obrvi

Preden se odločite za laminacijo obrvi je dobro poznati postopek same laminacije, da boste lahko ustrezno izbrali pravi salon, ki laminacijo opravlja profesionalno in s kvalitetnimi preparati. Izberite kozmetičnega strokovnjaka, ki bo z vami z veseljem opravil posvet, dobro spoznal kaj točno si želite in vam obrazložil katere preparate uporablja. Tako se boste lahko prepričali da ste v dobrih rokah in da bo storitev opravljena kvalitetno.

Prvi korak do dobro izvedene laminacije obrvi je posvet ki ga opravimo pred tretmajem. Pogovorimo se o vaših željah, stanju obrvi in morebitnih alergijah na sestavine produktov, ki jih uporabljamo. Ta korak je izjemno pomemben da bi prišli do rezultatov, ki si jih vi kot stranka želite.

Pred tretmajem obrvi dobro očistimo s čistilnim sredstvom in tako poskrbimo da na njih ni nobene umazanije, okoljske nesnage in ostankov ličil. S tem omogočimo najboljše delovanje naših preparatov in poskrbimo za higieno ter vaše zdravje.

S permanent gelom zmehčamo dlako oz. razbijemo disulfidne vezi v dlačici in s tem pripravimo obrvi na nadaljni proces laminacije. Permanent gel pustimo delovati nekaj minut, minutaža je odvisna od stanja in zdravja vaših dlačic.

Z nevtralizator kremo ponovno vzpostavimo vezi v dlačici in poskrbimo da bodo obrvi ostale v željeni obliki. Nevtralizator kremo pustimo delovati toliko časa kot smo pustili delovati permanent gel.

Po končanem procesu lahko glede na želje stranke nadaljujemo z barvanjem in urejanjem obrvi. Za tiste, ki pa jim je barvanje obrvi preveč, pa lahko seveda posežejo po naravni laminaciji.

Zadnji korak laminacije je nanašanje arganove kreme za regeneracijo. Ta obrvi dodatno neguje in navlaži, tako da te izgledajo lepe, sijoče, goste, polne in zdrave.

Preparati ki jih uporabljamo

V našem salonu prisegamo na kvalitetno opravljeno storitev in zadovoljstvo ter zdravje stranke, zato uporabljamo kvalitetne profesionalne preparate in kozmetiko za laminacijo obrvi znamke Thuya.

Je barvanje in oblikovanje obrvi vključeno v storitev?

Barvanje in oblikovanje še dodatno poudari videz polnih, gostih in urejenih obrvi, zato je v našem salonu to že vključeno v ceno same storitve. Če se odločite za laminacijo obrvi v drugem salonu, pa to vsekakor preverite, saj to ni standard v vseh salonih.

Koliko časa je efekt laminacije viden in kdaj lahko ponovimo postopek?

Na to vprašanje boste našli kar nekaj različnih odgovorov, ki pa so odvisni od salona in preparatov ki se uporabljajo pri postopku. Laminacija seveda po nekaj tednih ne bo popolnoma enaka kot takrat, ko stopimo iz salona. Obrvi so namreč vedno v ciklu rasti, a vendar naj bi efekt kvalitetno izvedene laminacije s pravilno nego trajal od 6 to 8 tednov.

Tudi v primeru, da iz nekega razloga efekt v vašem primeru ni bil viden 6 do 8 tednov, se postopek ne sme ponoviti v časovnem obodju, ki je krajši od 6 tednov, saj bi lahko prišlo do poškodbe dlačic.

Laminacija obrvi

Za koga je laminacija primerna?

Izgled same laminacije obrvi bo pristajal skoraj vsakomur, saj se obrvi lahko počešejo v katerokoli želeno obliko. Primerna je torej za vsakogar, ki si vsak dan želi urejenih obrvi, brez da bi za to dnevno porabil ogromno časa.

Primerni kandidati za laminacijo so vsi, ki imajo srednje ali daljše obrvi, efekt pa bo še posebej viden pri tistih, ki imaj neukrotljive obrvi ali pa jim te rahlo rastejo navzdol. Z laminacijo lahko zakrijemo tudi razne prazne prostore med dlačicami, kot so npr. brazgotine in s tem dosežemo gostejši izgled.

Laminacija pa se ne priporoča tistim ki imajo izjemno kratke in redke obrvi, saj končni izgled morda ne bo takšen, kot si ga želimo. V teh primerih je še tako bolj pomemben posvet s strokovnjakom, saj bo lahko precenil kakšen bo končni rezultat in vam tako svetoval ali je postopek primeren za vas.

Ravno tako pa je zelo pomembno da laminacije ne izvajamo ob prisotnosti alergij na določene produkte, da ne bi prišlo do zdravstvenih težav. Laminacijo v nosečnosti lahko izvajamo, moramo pa opozoriti, da so nosečnice veliko bolj občutljive na preparate, kot dekleta, ki niso noseča.

Priprava na laminacijo obrvi

Za najboljše rezultate je potrebno slediti določenim napotkom in smernicam pred samim postopkom laminacije. Naša koža ne sme biti poškodovana na predelih kjer se izvaja laminacija, za obrvi pa je najbolje da niso urejene in pristrižene pred samim tretmajem, saj bo tako laminacija dosegla najboljši efekt.

Vsaj dva tedna pred tretmajem

Obrvi ne strižemo in urejamo z voskom ali pinceto, da bi obrvi ostale daljše, strokovnjak za laminacijo pa bo tako lažje oblikoval obrvi v pravilno obliko ki si jo zaželimo in ki pristaja našemu obrazu.

Minimalno 48 ur pred tretmajem

Se je potrebno izogniti vsem mogočim iritacijam kože kot so mehanski pilingi in aktivne sestavine kot so retinol, AHA in BHA kisline ter druge sestavine ki bi našo kožo lahko naredile občutljivejšo in jo razdražile. Če ste torej uporabnik aktivnih sestavin, priporočamo da se odrečete njihovi uporabi vsaj nekaj dni pred samim tretmajem in na to opozorite tudi vašo stilistko.

Laminacija obrvi

Nasveti in nega za dolgo obstojno laminacijo

Minimalno 24 ur po tretmaju

Obrvi nikakor ne smejo priti v stik z vodo, zato priporočamo da se v tem času izogibate kakršni koli negi in čiščenju obraza, ki vključuje področje obrvi in oči. Voda namreč lahko zmanjša ali celo uniči efekt laminacije v prvih 24 urah. Iz tega razloga priporočamo da tudi ličil v tem času ne uporabljate, izogibajte pa se tudi dotikanju in česanju obrvi.

Po preteklih 24 urah

Takrat, ko je efekt laminacije že dobro utrjen, pa lahko poljubno nadaljujete z vašo rutino. Da bi trepalnice ohranili v najboljšem stanju, poskrbeli za zdravje dlačic in jim omogočili ustrezno obnovo, priporočamo da v svojo večerno rutine vključite tudi vlaženje obrvi. S krtačko za češanje obrvi na njih nanesite manjšo količino ricinusovega ali arganovega olja ali pa kot alternativo uporabite serum za trepalnice in tako poskrbite da bodo vaše obrvi zdrave, sijoče in nahranjene.

Pogosto zastavljena vprašanja

Zaradi mogočih nevšečnosti in kontraindikacijah ob hormonskih spremembah, zaradi katerih ne moremo vedeti kako bo koža reagirala na serume za laminacijo, se ta ne priporoča v času nosečnosti in dojenja.

V roku 24-ih ur po tretmaju se ličila ne smejo nanašati na predel oči in obrvi, da ne bi prišlo do stika s tekočino ali drugih kemjskih reakcij, ki bi lahko zmanjšale ali uničile efekt laminacije. Po preteklih 24-ih urah lahko brez problema ponovno začnemo z uporabo ličil.

Sama laminacija obrvi je popolnoma neboleča, lahko pa pride do rahlih neprijetnosti pri oblikovanju obrvi s pinceto ali voskom. V primeru da ob postopku laminacije začutite bolečino, je to potrebno takoj sporočiti osebi, ki jo izvaja, saj je v tem primeru morda prišlo do alergije na določen preparat ali pa je preparat nepravilno uporabljen.

Priporočamo da na termin pridete brez ličil, saj jih je v predelu oči in obrvi pred postopkom vsekakor treba odstraniti, kasneje pa se boste prav tako izognili temu da bi prišle v stik z vodo ob odstranjevanju drugih ličil.

Laminacija obrvi je torej odlična ozbira za vedno urejen izgled z obrvmi, ki bodo celoten dan ostale na istem mestu. Postopek je ob izbiri izkušenega tehnika za laminacijo popolnoma varen in neboleč. Za razliko od bolj permanentnih tehnik vrisovanja in urejanja obrvi pa pri laminaciji ni razloga za strah, saj je efekt kratkotrajnejši. Če torej po procesu ugotovimo, da ta tehnika vseeno ni za nas, se bodo naše obrvi če čez 6-8 tednov vrnile v naravno stanje.

Na laminacijo obrvi se pripravite z upoštevanjem nasvetov pred tretmajem, izberite izvajalca storitve, ki se bo z vami z veseljem pogovoril o vaših željah in morebitnih zdravstvenih težavah in vas spoznal s preparati ki jih uporablja, za dolgotrajen rezultat pa sledite navodilom za nego in uživajte v svojem novem čudovitem izgledu.