• Depilacija

Depilacija

Depilacija je poltrajna oblika odstranjevanja dlak na področju telesa ali obraza, ki dlačice odstrani s korenino. Je hitra in učinkovita metoda, dlačice pa ne bodo ponovno zrasle od 4 do 6 tednov, odvisno od faze rasti, v kateri so dlačice. Cikel rasti dlačic vsakega posameznika je različen, približno 75% dlačic pa je vedno v aktivni fazi rasti, v kateri je depilacija najučinkovitejša. Za dobre rezultate je postopek depilacije treba redno ponavljati.

Kaj vse je vključeno v storitev depilacije?

ikona za posvet

Posvet pred depilacijo

Depilacija

Sanacija vraščenih dlak

Nega po depilaciji

Nasveti za domačo nego

Depilacija obraza
20€
Depilacija brčic
10€
Depilacija lic
10€
Depilacija zalisc
10€
Depilacija brade
10€
Depilacija nosu ali ušes
10€
Depilacija pazduh
13€
Depilacija celih rok
20€
Depilacija bikini
17€
Depilacija brazil
30€
Depilacija nog do kolen
20€
Depilacija nog nad koleni
20€
Depilacija celih nog
30€
Depilacija zadnjica
20€
Depilacija celih rok (moški)
25€
Depilacija celih nog (moški)
39€
Depilacij hrbet (moški)
32€
Depilacija sprednji del (moški)
32€

Depilacija zanjo in zanj

Ženska depilacija

Ženska depilacija

Pripadnice ženskega spola lahko izbirajo med storitvami depilacije kjerkoli po telesu. Depiliramo obraz (obrvi, brada, brčice, nos, ušesa, vrat ali celoten obraz), roke (celotne roke ali pa samo polovico, pazduhe), intimne predele (bikini ali brazilska depilacija), noge (celotne noge ali pa samo polovico, zadnjica), sprednji del (prsni koš, trebuh) in zadnji del (hrbet).

Depilacije izvajamo tudi med mesečnim perilom! V kolikor se odločite za brazilsko depilacijo med menstruacijo, je obvezen tampon.

Moška depilacija

Depilacija je lepotni trend, ki se ga vedno več poslužujejo tudi moški. Moški lahko izbirajo med depilacijo obraza (obrvi, brada, brčice, nos, ušesa, vrat ali celoten obraz), rok (celotne roke ali pa samo polovico, pazduhe), nog (celotne noge ali pa samo polovico), sprednjega dela (prsni koš, trebuh) in zadnjega dela (hrbet).

Moške intimne depilacije ne izvajamo.

Moška depilacija
Depilacija pri nas

Zakaj depilacija pri nas?

V salonu uporabljamo različne voske namenjene za različne predele, tipe kož in tip dlak, tako da je depilacija čim manj boleča in čim bolj efektivna. Specializirani smo na področju brazilske depilacije, ki jo opravimo z minimalnim številom potegov. Trudimo se, da je depilacija pri nas hitra, učinkovita in neboleča. Z vsako stranko se pogovorimo o že obstoječi in nadaljnji negi doma.

Depilacijo izvajamo na vseh predelih telesa in obraza. Bolečina pri depilaciji je odvisna od gostote dlak in praga bolečine pri posameznikih, se pa z vsako depilacijo zmanjša.

Čeprav je na trgu veliko kompletov za depilacijo v udobju lastnega doma, je depilacija postopek, ki ga preprosto moraš prepustiti strokovnjakom. Ob nepravilni depilaciji lahko pride do opeklin, privzdviganja kože in vraščanja dlak, hkrati pa nizkocenovni voski niso primerni za depilacijo občutljive kože.

Odloči se za depilacijo pri nas in zmanjšaj tveganje za nastanek neželenih kožnih sprememb, ki lahko nastanejo z nepravilno depilacijo, hkrati pa bo depilacija pri nas opravljena hitreje in učinkovitejše.

Svetujemo vam

Priprava na depilacijo

Vsaj 1 dan pred storitvijo naredite nežni piling področja, ki ga želite depilirati. Za področje nog, rok, hrbta, prsnega koša in trebuha je priporočljivo, da so dlake dolge vsaj 0,5 cm, za področje bikinija, brazila in pazduh vsaj 0,2 cm, za dlačice na obrazu pa vsaj 0,1 cm.

Koža za depilacijo ne sme biti poškodovana, opečena ali razdražena. V tem primeru priporočamo, da se najprej koža pomiri, nato pa se izvede depilacija.

Nega po depilaciji

Priporočljiva je redna depilacija, brez vmesnega britja – za dolgo trajajoče rezultate je cena mesečne depilacije zanemarljiva v primerjavi z britjem ali drugimi postopki odstranjevanja dlak.

Po depilaciji je priporočljivo, da vsaj 48 ur po storitvi področje vlažite, da se koža hitreje regenerira, z nežnimi pilingi lahko začnete šele 36 ur po depilaciji. Vsaj 24 ur pa se izogibajte aktivnostim, pri katerih se prekomerno potite, saj znoj lahko vsebuje neprimerne mikroorganizme, zaradi katerih lahko pride do vnetja odprtih por.

Tehnike depilacije in odstranjevanja dlak

Patroni s trakovi

S trakovi z voski v patronih

Topel vosek nanesemo na kožo s pomočjo patrona oziroma valjčka. Nato položimo trak na vosek, področje močneje pogladimo in v enem potegu odstranimo trak v nasprotni smeri rasti dlak. Tehniko izvajamo predvsem na področju rok, nog, hrbta, prsnega koša in trebuha.

S trdim voskom, brez uporabe trakov

Vosek segrejemo na primerno temperaturo in ga na prej očiščeno in napudrano področje nanesemo s spatulo v smeri rasti dlak ali pa proti smeri rasti (odvisno od področja). Ko se vosek strdi, ga v enem potegu odstranimo v nasprotni smeri rasti dlak. To tehniko uporabljamo predvsem na občutljivih predelih, kot so recimo intimni predeli (bikini ali brazilska depilacija) in pod pazuhami.

Voskanje brez traku

Informacije in naročanje

Telefonsko naročanje

Spletno naročanje

Rezervirajte svoj termin

Podpora in svetovanje

Pošljite nam e-mail
Dosegljivi smo vam od ponedeljka do petka med 8.00 in 20.00 uro.