• Storitev masaža

Masaža

S klasičnimi masažnimi tehnikami strateško manipuliramo mehko tkivo za sprostitev in v celostne terapevtske namene. Pri masaži uporabljamo štiri glavne tehnike, ki pomirjajo in krepijo telo, um, mišice, tkiva, kite in ligamente ter izboljšujejo cirkulacijo in splošno počutje. Ena ura masaže celotnega telesa naj bi bila enakovredna 8 uram dobrega spanca.

Zakaj se odločiti za masažo?

lajšanje bolečin

Lajšanje bolečin

sprostitev telesa in uma

Sprostitev telesa in uma

povečana cirkulacija

Povečana cirkulacija

manjša utrujenost

Manj utrujenosti

tesnoba in depresija

Zmanjšanje tesnobe in depresije

Klasična masaža 60 min
50€
Klasična masaža 45 min
40€
Klasična masaža 30 min
35€
Quatro masaža 30 min
35€
Masaža stopal 20 min
18€
Masaža obraza, dekolteja in vratu 20 min
25€
Kineziotaping
12€

Ostale prednosti masaže so lajšanje stresa, saj lahko učinkovito znižujemo stresni hormon in povečujemo hormon sreče, lajšamo prebavne težave, saj lahko z masažo trebuha učinkovito premikamo črevesje, redne masaže pa pomagajo lajšati tudi simptome glavobola, še posebej, če je vzrok za to napetost mišic v glavi, vratu ali ramenih.

Prav tako lahko redna masaža pomaga pri spodbujanju spanja oziroma preganjanju nespečnosti, bolečine, vnetij in napora v mišicah, saj učinkovito zagotavlja dober pretok krvi na prizadeto območje in s tem spodbuja lažje okrevanje. Ko masiramo mišice, hkrati zagotavljamo dober pretok krvi tudi v sklepe, kjer je nato olajšanje otekanja in bolečine v sklepih.

masaža med nosečnostjo

Masaža med nosečnostjo

V kolikor ste noseči, o tem obvezno obvestite terapevtko, tudi če trebuha ne kažete. V nosečnosti lahko masaža pride še kako prav in je v večini primerov varna, vendar pa vas kljub vsemu opozarjamo na naslednje: V prvem in zadnjem trimesečju lahko s povečanim pritiskom na določene dele telesa in povečano prekrvavitvijo sprožimo spontani splav ali prezgodnji porod, zato je posvet z vašim osebnim ginekologom obvezen.

V takem primeru si raje privoščite prenatalno masažo, ki je namenjena prav nosečnicam.

priprava na masažo

Kako se pripravim na masažo?

Da bi vam zagotovili kar se da najboljšo masažno izkušnjo vas naprošamo, da se pred masažo ne izpostavljajte soncu, ne pijete kofeina ali alkohola, ne jeste velikih obrokov, niste izpostavljeni prevelikemu fizičnemu naporu, ne jemljete zdravil ali uporabljate zdravilnih krem ter da izpraznete svoj mehur.

Prav tako vas naprošamo, da se pred terminom masaže obvezno tudi stuširate.

kineziotaping

Kineziotaping

Kineziotaping je metoda, pri kateri se terapevtski trak uporabi za podporo mišic in sklepov ter pomaga zmanjšati bolečino, oteklino ali vnetje. Pogosto ga uporabljajo trenerji, športniki in terapevti. Trak lahko nosite med treningi, tuši ali pri vsakodnevnemu življenju, saj ima močan oprijem.

Storitev izvaja zunanja izvajalka, zato je potrebno predhodno naročanje.

Pogosta vprašanja

Predno začne terapevtka izvajati masažo, vas bo povprašala po vašem zdravju, poškodbah, bolečinah, nosečnosti in življenjskem slogu. Tukaj vas naprošamo, da ste s svojo terapevtko iskreni. Po pogovoru se slečete do spodnjega perila in se uležete na masažno mizo, kjer vas bo terapevtka pokrila z rjuho, da zaščitimo vašo zasebnost. Moč masaže prilagodimo občutljivosti in željam stranke.

Verjemite, da bo terapevtki vseeno kako izgledate. Naša naloga je, da vidimo človeško telo, kot umetnik vidi platno, zato nas ne zanima koliko časa si niste obrili nog ali pa koliko dodatne teže ste pridobili. Stremimo k temu, da pomagamo pri lajšanju bolečin, vas sprostimo in tako prispevamu k vašemu dobremu počutju.

Zavedamo se, da je dotik neznanca z vašim telesom izjemno osebna izkušnja, zato je pomembna dobra komunikacija, saj tako lažje zaupate terapevtki in do nje nimate zadržkov. Na prvem mestu ste vi in vaša zasebnost, zato je izrednega pomena, da izrazite svoje počutje in nas ob prvem morebitnem nelagodju opozorite.

To velja tudi za izvajalca masaže. V kolikor terapevt ob vas čuti nelagodje, vas bo najprej opozoril. V primeru, da se nelagodje nadaljuje, lahko prekine masažo in vam za storitev zaračuna po ceniku.

Obstaja kar nekaj različnih vrst masaž, vendar tukaj je nekaj najpogostejših stilov masažne terapije: masaža globokih tkiv, športna masaža, akupresurna masaža, arjuvedska masaža, tajska masaža, masaža lasišča in še več. Ker se področje masaže konstantno razvija, vam lahko zagotovimo, da ima vsak maser svojo tehniko masaže, ki mu ustreza. Zato je vsaka masaža unikatna in prilagojena potrebam stranke.

Informacije in naročanje

Telefonsko naročanje

Spletno naročanje

Rezervirajte svoj termin

Podpora in svetovanje

Pošljite nam e-mail
Dosegljivi smo vam od ponedeljka do petka med 8.00 in 20.00 uro.