• Storitev IPL lasersko odstranjevanje dlak

IPL Lasersko odstranjevanje dlak

IPL je kratica za intenzivno pulzno svetlobo. Laser je možno uporabiti za več različnih tretmajev, najpogostejši pa je seveda lasersko odstranjevanje dlak. Z laserskim odstranjevanjem dlak se trajno znebimo neželenih, močnih in motečih dlak po celotnem telesu. Možno je odstraniti samo temne dlake, saj svetle dlake ne vsebujejo dovolj pigmenta za trajno odstranitev.

Kaj vsebuje storitev laserskega odstranjevanja dlak?

ikona za posvet

Posvet pred tretmajem

zakrivanje zanemnj

Zakrivanje tatujev in kožnih znamenj

lasersko odstranjevanje

Lasersko odstranjevanje dlak

Nasveti za domačo nego

IPL posamezni strel
7€
IPL brčice
25€
IPL brada
35€
IPL pazduhe
35€
IPL pod popkom
35€
IPL bikini
55€
IPL brazil
80€
IPL celih nog
120€
IPL spodnji del nog
80€
IPL zgornji del nog
90€
IPL zadnjica
60€
IPL trebuh
80€
IPL prsni koš
80€
IPL hrbet
120€
IPL hrbet delno
90€

Vse o laserskem odstranjevanju dlak

princip delovanja laserskega odstranjevanja dlak ipl

Princip delovanja

Ročko, ki oddaja spekter svetlobe, ki cilja na melanin v dlaki, nežno pomikamo po koži, kjer je nanešen gel za hlajenje. Svetloba potuje skozi kožo, dokler se ne ustavi v korenini dlake, kjer se nahaja največja količina melanina. Korenina vso svetlobo absorbira in se segreje, kar povzroči odmrtje dlačne korenine. Dlako je možno uničiti samo v aktivni fazi rasti, zato je postopek potrebno ponavljati na 4-8 tednov, odvisno od posameznika.

Koliko terapij potrebujem?

Pri laserskem odstranjevanju dlak je potrebno vsaj 6 tretmajev, da se trajno znebite 70% dlak. Končno število tretmajev se razlikuje med posamezniki, saj ima nekdo lahko zelo goste in močne dlake, medtem, ko je nekdo lahko čisto nasprotje. Torej, število tretmajev se razlikuje od gostote, moči, barve dlak ter kontrasta med dlakami in poltjo, zato za vas nimamo točnega zagotovila koliko tretmajev bo potrebnih.

koliko obiskov laserskega odstranjevanja dlak ipl potrebujem
je lasersko odstranjevanje dlak ipl boleče

Bolečina

Bolečino pri laserskem odstranjevanju bi lahko opisali kot da vas nekdo uščipne, nato pa začutite toploto, ki hitro izgine, saj ima naprava že vgrajen sistem za sprotno hlajenje. Bolečina je običajno najmočnejša pri prvem tretmaju, saj je takrat gostota in moč dlak največja. Z vsakim tretmajem se bolečina občutno zmanjša.

Koliko časa traja, da vidimo rezultate?

Rezultati bodo vidni že po prvem tretmaju, saj bodo dlake, ki smo jih tretirali z laserjem, zrasle le še do določene dolžine in odpadle. Po nekaj tednih bi morali opaziti vsaj 25% manjšo in počasnejšo rast dlak. Rezultati so najhitreje vidni na področjih, kot so bikini, pazduhe, brazil in noge, kjer so dlake najmočnejše, zato so redni tretmaji še kako pomembni.

kdaj so vidni rezultati laserskega odstranjevanja dlak IPL
lasersko odstranjevanje dlak

Kako se pripravim na tretma?

Poskrbite, da je vaša koža čista, brez samoporjavitvenih krem ali losijonov in krem za nego kože. Vsaj 4 tedne prej prenehajte z depilacijo področja in 1 dan pred tretmajem se temeljito pobrijte povsod, kjer si želite trajnega odstranjevanja dlak.

lasersko odstranjevanje ipl

Na kaj moram paziti po tretmaju?

Vsaj 2 tedna se obvezno izogibajte soncu in vsaj 6 tednov uporabljajte sončni faktor z SPF 30+. Neposredno po tretmaju se izogibajte tudi vročim prham, parfumom in deodorantom. Več nasvetov o negi po tretmaju pa dobite v zloženki, ki smo jo pripravili posebej za vas, ko opravimo z vašim tretmajem.

Pogosta vprašanja

Tretmaji trajajo od 15 – 60 min, odvisno od področja, ki ga tretiramo. Pri manjših področjih kot so pazduhe, bikini in brazil, tretmaji trajajo 15-20 min, pri nogah, rokah, hrbtu in prsih pa se lahko tretma zavleče v dobrih 60 min, saj je površina bistveno večja.

IPL je varen, saj ne vsebuje UVA in UVB žarkov ter UV svetlobe. Ni pa primeren za vse tipe kož. Idealen tip kože za odstranjevanje dlak je bela polt in temne dlačice, saj svetlobo privlači melanin. Tisti, ki imajo izrazitejšo temnejšo polt kože, žal IPL laserja ne morejo uporabljati, saj lahko zaznamuje njihovo kožo.

Lasersko odstranjevanje dlak je primerno tako za odrasle ženskega kot moškega spola, ki imajo “evropsko” polt. Odvisno od posameznika, njegove genetike in anatomske sestave dlačic je potrebno tretma nekajkrat ponoviti. Kolikokrat – se razlikuje od posameznika do posameznika.

Terapije se ne izvajajo poleti, vendar le v tistih letnih časih, ko ni več večje količine sonca. IPL laser vpliva tudi na dovzetnost naše kože na UV žarke, zato se ob neprimernem ravnanju po tretmaju lahko pojavijo postvnetne hiperpigmentacije, opekline ali druge poškodbe kože. Zato se 2 meseca pred poletjem preneha izvajati tretmaje, vsaj 6 tednov pa je obvezna zaščita tretiranega predela s faktorjem 30+.

Informacije in naročanje

Telefonsko naročanje

Spletno naročanje

Rezervirajte svoj termin

Podpora in svetovanje

Pošljite nam e-mail
Dosegljivi smo vam od ponedeljka do petka med 8.00 in 20.00 uro.