Glivice na nohtih

Odstranjevanje glivic z  Diodnim laserjem 960nm

Glivice na nohtih oz glivično obolenje nohtov ali onihomikoza je trdovratna in nalezljiva okužba nohtov.
Spremembe se pojavijo počasi in neopazno. Onihomikoza je trdovratna glivična okužba s katero se srečuje vse več ljudi, običajno je večji odstotek med moškimi in med starejšimi.

Kako sami prepoznamo glivično okužbo  – onihomikozo?

Spremembe na nohtih:
 • sprememba obarvanosti nohtne plošče, običajno rumeni, razbrazdani, potemnjeni, lahko tudi odebeljeni
 • izguba sijaja na nohtih,
 • zadebeljenost nohtov,
 • krhkosti nohta in odstopanjem od nohtne plošče.

Glivice na nohtih je potrebno pozdraviti pravočasno saj se ta hitro razširi in prizadene večje področje nohta, njeno odpravljanje pa je pogosto zelo dolgotrajno.  Danes je na voljo kar nekaj metod za odpravo glivičnih nohtov, med najuspešnejše neinvazivne postopke pa vsekakor uvrščamo Diodne laserje oziroma lasersko tehnologijo.

Glivice na nogah niso le “grde” in neestetske, pač pa tudi nevarne za zdravje. Kažejo se kot vir nadaljnjih infekcij, slabijo našo imunsko sposobnost, in so lahko tudi vir okužbe za druge ljudi. Glivična okužba nohtov, imenovana tudi onihomikoza, je ponavadi znamenje, da se z glivicami spopadamo že dalj časa. Takšna obolenja je nujno potrebno zdraviti, zdravljenje pa je dolgotrajno, traja več mesecev

V želji, da preprečimo in omejimo nalezljivost  glivičnih okužb,  smo se odločili, da vam ponudimo vrhunski tretma odstranjevanja glivic  in bradavic. Edino, kar od vas želimo je, da redno po navodilu kozmetičarke obiskujete salon in redno prihajate na tretmaje.  Saj je le reden obisk in predpisan  potek terapije ključnega pomena za uspeh terapij. Pomembno je uporabljati preparate v obliki krem, gelov in praškov, ki zvišujejo kislost kože, in se zavedati dolgotrajnega zdravljenja.

Kako se znebiti glivic na nohtih?

 • Pravočasno obiščite kozmetični salon, še predno pride hudega glivičnega obolenja nohtov.
 • Redno izvajanje pedikure na 4-6 tednov
 • Kožo in nohte  negujemo z izdelki, ki zagotavljajo blag kisel pH.
 • Odstranjevanje glivic traja več mesecev, zato ne obupajte pri uporabi izdelkov. Da preraste cel noht je potrebno od  9-12 mesecev, odvisno od obsega okužbe in mesta nastanka.
 • Po glivični okužbi moramo obutev redno razkuževati,  na voljo v salonu imamo animikotik
 • Poleti nosite čimbolj zračna obuvala.
 • Nogavice redno menjajte, uporabljajte bombažne.
 • V savnah in na bazenih uporabljajte svoje natikače – redno jih čistite in sušite

Postopek Odstranjevanje glivičnih okužb nohtov s pomočjo diodnega laserja

Glivična okužba nohta ali onihomikoza je trdovratna okužba, ki jo povzročajo dermatofiti, kvasovke ali plesni. Pogosta okužba, saj se z njo bojuje več kot 8% populacije. Okužba lahko prizadene posamezni noht ali več nohtov hkrati. Prvi znaki glivične okužbe nohtov se kažejo s spremenjeno barvo nohta, ki postane bolj rumenkasta, najpogosteje pa se začne pojavljati na konici nohta. Okužba se lahko zaradi prepoznega ukrepanja oz. zdravljenja razširi in prizadene celotno nohtno ploščo in ostale nohte. Poleg rumenkastega izgleda pa na glivično okužbo nohtov opozarjajo tudi spremembe v strukturi nohta, saj le-ta postane krhek, zadebeljen in deformiran. Neprijeten izgled nohta pa spremlja tudi neprijeten vonj.

Za razliko od nekaterih zdravil, ki jih zdravjo se zdravjo za glivice na nogi, lasernima stranskih učinkov in je odlična alternativa za mnoge bolnike, ki ne morejo ali ne želijo jemati peroralnih zdravil. Je popolnomo varno in brez bolečin.

Omogočamo vam najnovejši način odstranjevanja glivic s pomočjo Diodne tehnologije:

 • fokusiran poseg v nohtno ploščo,
 • varnost terapije brez stranskih učinkov,
 • učinkovitost in hitra dosega rezultata,
 • vpliv na hitrejšo obnovo nohta.
 • dolgotrjen učinek

Postopek izvedbe terapije odstranjevanja glivic s pomočjo diodnega laserja:

1. Pregled prizadetega področja in ocena potrebnih terapij, običajno 3-5 terapij.
2. Izvedba pedikure s pomočjo katere se izvede brušenje  oz. sanacija  nohtne plošče, odstranitev prizadetega področja ter čiščenje nohtnega kanala.
3. Izvedba diodnega laserskega postopka odstranjevanja glivic, povzroči odmrtje glivic ter stimulira imunski sistem in naravno obnovo nohta.

Število potrebnih terapij

Število terapij se razlikuje od prizadetosti nohtne plošče in trajanja okužbe. Za začetno stanje okužbe načeloma zadostujejo 3-4 terapije, za večjo prizadetost pa je potrebnih več terapij. Sama terapija traja le nekaj minut, običajno 2-5 min, stranke jo opisujejo kot topel učinek, ki običajno izgine od 24-72 ur. Obsevana svetloba povzroči takojšnje odmrtje glivic, neestetski videz obolelega področja pa se dokončno odpravi šele takrat, ko nov noht preraste prizadetega.
Lak za nohte je potrebno odstraniti iz nohta vsaj 24 ur pred terapijo.

Upoštevanje navodil kozmetičarke

Za uspešen in čim hitrejši rezultat odstranitve glivičnih okužb nohtov je potrebno tudi upoštevanje navodil kozmetičarke o pravilni negi nohtov in preprečevanju poslabšanja stanja prizadetosti. Vsa navodila o primerni negi nohtov doma in časovnem razmaku terapij v salonu vam bomo razložili ob vašem prvem obisku, kjer bomo opravili tudi strokovni pregled.

Naročanje na tretmaje