Koža na obrazu po poletju

Poletje je prineslo polno veselja, radosti in živosti. Koža je bila bolj izpostavljena sončnim žarkom in drugim dejavnikom iz okolja. Po poletju postane koža utrujena, pusta, lahko je tudi poškodovana. Zdaj je čas, da koži pomagamo da si spočije od poletja in jo pripravimo na hladnejše dni.

Izpostavljenost soncu na koži pusti znake fotostaranja. To se kaže predvsem v suhosti kože, izrazitejših mimičnih gubicah, sončnih pegicah, hiperpigmentaciji, popokanih kapilaricah in grobi, uveli, sivkasti povrhnjici brez sijaja. Posebej pomembna v tem času je hidracija kože in zadrževanje vlage v njej.

Koži pomagamo že z redno uporabo vlažilnih čistil, tonikov, kakovostne maske ter kreme za obraz.

Veliko sonca kožo poškoduje!

Sončenje kožo hitro poškoduje. Verjetno se kljub opozorilom pri marsikom na koži že kažejo posledice. Najpogostejši znaki prevelikega izpostavljanja soncu so srbenje kože, predvsem po telesu, vratu in dekolteju. Sončni žarki oziroma energija ultravijoličnih  žarkov se vsrka v kožo, kjer se delno spremeni v toplotno energijo, ki se zaradi delovanja infrardečih žarkov še poveča, saj zaradi svoje valovne dolćine slednji dosežejo tudi globlje plasi kože. Povečana toplota vodi k izsušitvi, poškodbam vezivnih vlaken v usnjici in izrazitejšim gubicam. Izsušenost kože povečajo še izjemni podnebni vplivi, kot na primer veter in slana voda. Zaradi delovanja sonca se pospeši izločanje vode, sicer pa sonce ne vpliva na žleze lojnice. Tako se poslabša in spremeni naravna zaščita kože, imenovana tudi vodno-maščobni (hidrolipidni) plašč. Vse to izzove v koži porušeno naravno delovanje, predvsem njeno naravno zaščito.

Vidne spremembe na koži

Pogosto se videz in obnašanje kože zaradi zunanjih vplivov kar na hitro spremeni. Kozmetičarke ugotavljamo, da se na suhi in čisti koži lahko nenadoma pojavijo nečistoče, ogrci, lahko tudi akne (vnete lojnice). Ljudlje, ki so imeli prej mastno kožo, imajo po dopustu velikokrat popolnoma izsušeno. Nečistočo je treba odstraniti, torej narediti globinsko čiščenje, izsušeno kožo pa navlažiti. Gre za nego, kjer uporabljamo posebne proizvode, narejene tako, da lahko prodrejo v kožo. Seveda je treba kožo prej na takšen postopek pripraviti. Po dopustu je zelo priporočljiv obisk kozmetičnega salona.

obrazna nega

V salonu Energomed, kozmetične nege obraza izvajamo s profesionalno kozmetiko Skintruth. Vrhunska kozmetična linija, ki zadovolji tudi najbolj zahtevne tipe kože. Namenjena je tako za občutljivo, problematično kot tudi za izsušeno, dehidrerano in suho kožo. Vsebuje naravne ekstrakte rastlin. K kozmetiki lahko dodajamo tudi eterična olja, za še boljše rezultate na koži obraza.