Podaljševanje nohtov je pravi modni hit. Gel nohti so videti zelo trdni in zdravi, predvsem pa so lepi. Za geliranje nohtov se odločajo predvsem zelo zaposlene ženske, ki želijo imeti roke vedno urejene. Gelirani nohti so rešitev za tiste, ki jim nohti ne rastejo pravilno, in tiste, ki želijo odpraviti grizenje nohtov. Gel nohti so po zaslugi gela ekstremno odporni in tudi bistveno bolj obstojni od klasično nalakiranih nohtov. Konica nohta je lahko bele barve (francoska), prozorna ali z barvnimi geli, lahko tudi bleščicami. Na koncu vam nohte po želji tudi nalakiramo s profesionalnimi izdelki Mollon PRO. V našem salonu pri izdelavi umetnih nohtov uporabljamo s konico in šablono.

Podaljševanje nohtov s konico

Pravilno umetno konico izbiramo, glede na obliko in izbočenost naravnega nohta.  Pri tem pazimo, da konica ne sega v obnohtno kožico in da pokriva celotno nohtno ploščo. Konico si lahko popilimo že pred lepljenjem  in si prihranimo piljenje na nohtu. Pri nanosu konice na noht pazimo, da ne uporabimo preveč lepila, saj lahko steče v robove nohta. Konico pritisnemo na noht, tako da ne nastanejo zračni mehurčki v lepilu. Pri krajšanju konic uporabljamo klešče, ki jih držimo pod kotom 45 stopinj. Sledi piljenje, da dobimo gladek prehod med naravnim nohtom in konico. Konice nato oblikujemo na željeno obliko, odstranimo prah in pričnemo z nanosom gela.

Podaljševanje nohtov s šablono

Pri izdelavi geliranih nohtov lahko uporabljamo šablone. Uporabljamo jih kadar so nohti občutljivi ali stanjšani. Če bi na takšne nohte prilepili konico in spilili prehod, bi to še dodatno obremenilo noht in tako bi stranki povzročili neprijeten občutek ali celo bolečino. Prostega roba naravnega nohta ne pilimo, ampak pustimo, da lahko pritrdimo šablono. Paziti moramo, da med šablono in naravnim nohtom ni praznega prostora, saj bi gel stekel pod noht in tako bi nastal rob pod podaljškom. Če se to zgodi, spodnjo stran nohto izravnamo z električnim brusilnikom.