Medicinska pedikura

Medicinska pedikura je strokovno urejanje nohtov, ki jih običajno spremlja več težav. Npr. vraščeni nohti, glivični nohti, trda koža, otiščanci in mnogo drugih nevšečnosti. Vse te nevšečnosti vam lahko povzročajo težave pri hoji ali stalne bolečine, ki so lahko zelo neprijetne. Rešimo jih hitro in običajno brez bolečin. Po sanaciji je potreben reden obisk salona na vsaj 3-4 teden.  Reden obisk salona vam prihrani veliko skrbi in bolečin. Boleča stopala ali boleči nohti, ragade, razpoke,si jih želite?

Kaj so glivice na nohtih?

Glivice na nohtih so različnih vrst. Glivice na nohtih, te so najbolj običajne na nohtih – ONIHOMIKOZE – spreminjajo strukturo nohta, ki se sčasoma začne debeliti, drobiti in lahko povzroča različne deformacije nohtov, kot je vraščenje nohtov, neprijeten vonj in izgled nohta. Običajno imajo te vrte glivice neprijeten vonj.

Reden pregled stopal

Stopala si redno pregledujte sami. Če imate kakršnokoli okvaro živcev ali žil, morate to napraviti vsak dan. Najlažje si jih pogledate po umivanju oziroma tuširanju, ko si jih obrišete z brisačo, ali preden obujete nogavice. Ne prezrite predelov med prsti. Za lažji pregled podplata si lahko pomagate z zrcalom.

pedikura

Medicinska pedikura v salonu

Izvajamo vse vrste pedikur, tudi tiste najbolj zahtevne. Pedikura je uspešna če pedikuro izvajate redno, to je na 3-4 tedne. Nohte in otiščance je potrebno redno oskrbovati ne le v poletnih mesecih, ko so noge in stopala v odprtih obuvalih. Še posebej je pomembna pedikura in nega nog  v zimskih mesecih oz. v mesecih, ko iamamo zaprta obuvala.

Kako saniramo glivice na nohtih, da je medicinska pedikura uspešna?

Metode sanacije glivice na nohtih, ki jih uspešno uporabljamo, so:

  • dezinfekcija nog,
  • čiščenje nohta in nohtnega kanala,
  • brušenje in odstranjevanje glivičnega dela ter lokalno saniranje z antimikotičnimi sredstvi,
  • redni obiski pri pedikerju
  • dezinfekcija čevljev
  • Pedikura na 3-4 tedne.