Kako celulit nastane?

Vzroki za nastanek celulita še vedno niso popolnoma znani = obstaja mnogo teorij, ki delno pojasnjujejo zakaj nastane celulit:

  • Hormonsko neravnovesje – hormoni najverjetneje igrajo ključno vlogo pri razvoju celulita. Obstaja nemalo raziskav, ki potrjujejo da so estrogen, inzulin, noradrenalin in prolaktin tisti izmed hormonov, ki vplivajo na razvoj celulita.
  • Genetska pred dispozicija – za razvoj celulita so potrebni določeni geni, ki se prenašajo iz roda v rod. To so geni za spol, raso, upočasnjen metabolizem, nepravilno razporejanje podkožnih maščob in neskladen krvni obtok.
  • Nepravilna prehrana – posamezniki, ki zaužijejo preveč ne zdravih maščob, ogljikovih hidratov, soli in premalo vlaknin tvegajo večje možnosti za razvoj celulita.
  • Življenjski stil – bolj je pogost pri kadilcih, posameznikih, ki se ne gibljejo in tistih, ki dolgo časa stojijo ali sedijo brez razgibavanja in premorov.
  • Oblačila – način oblačenja lahko poveča tveganje za nastanek te nadloge. Oprijeto elastično spodnje perilo, sintetične ali usnenje oprijete hlače, ki zmanjšujejo pretok krvi po zadnjici in stegnih lahko znatno vplivajo na nastanek celulita.

Celulit se najpogosteje pojavlja na zunanjem in zadnjem delu stegen, zadnjici. Lahko se pojavi tudi okrog kolen, stegen, trebuhu, rokah,.. Povsod, kjer je velikost maščobnih celic povečana.

KAKO ODSTRANITI CELULIT?

Naročite se na 01 200 33 09  in 040 885 003 ter  24/7  v povezavi  on-line narocanje.

1
2
3
4
5
Pomarančna koža
1

Epidermis- vrhnjica

2

dermis- ustnjica

3

Subcutus-podkožje (maščoba)

4

vezivno tkivo

5

Mehko tkivo

Celulit imajo predvsem ženske…

Kar 80-90 odstotkov vseh žensk ima celulit.

Vzrok za to je hormon estrogen, ki je tipični ženski hormon (pojav celulita pri moških je povezan tako z nepravilnim delovanjem žlez z notranjim izločanjem). Vzrok je tudi ta, da ima žensko telo več maščobnega tkiva kot moško, ki ima več mišičnega tkiva. To je tudi razlog, da ženske težje izgubijo maščobo= shujšajo (v primerjavi z moškimi).