Strojna limfna drenaža ali presoterapija

Strojna Limfna drenaža ali presoterapija

Strojna limfna drenaža ali presoterapija je preverjena metoda stimuliranja limfnega žilnega sistema s pomočjo strojne tehnike, ki je pri vsaki ponovitvi enako kvalitetna. Njen namen je vzpostaviti ravnovesje v telesu, zato je v postopku izvajanja maderoterapije, regeneracije , hujšanja ali detoksifikcije zelo pomembna stojna limfna drenaža.

Kako deluje strojna limfna drenaža in zakaj je pomembna za naš limfni sistem?

Skozi limfni sistem se s pomočjo krčenja žilnih sten in mišičja ter razlike v tlaku premika limfa, ki jo imenujemo tudi mezga. Limfni sistem omogoča premikanje tekočin samo v eni smeri, saj mu obratno smer preprečujejo zaklopke.

Limfni sistem se za delovanje ne uporablja  krvnega obtoka.  Delovanje limfnega sistema stimulira veliko različnih elementov kot so interna stimulacija, arterijski pulz, peristaltika in gibanje ali telovadba.
redna vadba je le eden od  faktorjev na katerega  lahko vplivamo in tako stimuliramo limfni sistem, v primeru, da je naš limfni sistem zelo preobremenjen.

Limfni sistem je prenaša in odnaša odvečno vode in nekoristne snovi iz našega tkiva do krvega obtoka.

Hiter življenski tempo, ki nam narekuje sodoben način življenja in nepravilno in hitro prehranjevanja povzroča velike obremenitve limfnega sistema. Z odvečno tekočino, toksini in premajhno količino zaužite vode. To posledično upočasni delovanje limfnega sistema, ki ima za posledico upočasnjeni metabolizem, z večjo količino odpadnih snovi in manj energije.  Limfni sistem je preobremenjen, kar se velikokrat kaže v zatekanju tudi v otekanju okončin.

Strojna Limfna drenaža je nepogrešljivi del splošnega programa detoksifikacije. Pomaga zvišati raven energije, pospeši procese celične oksidacije in regeneracije ter pomaga pri imunski odpornosti.

strojna limfna drenaža ljubljana

Strojna limfna drenaža, kaj je to? Strojna limfna drenaža ni novost na kozmetičnem tržišču niti ni novost na slovenskem kozmetičnem tržišču. Vseeno je bolj malo znanega o pozitivnih učinkih limfne drenaze. Oglejte si kratek video YT posnetek kako deluje limfna drenaža na vaše telo. Današnji hiter in stresen način življenja prinaša mnogo neželenih vplivov na […]

maderoterapija, madero terapija

Maderoterapija jo že poznate? Maderoterapija nas sodobni pristopi v kozmetiki nas vračajo nazaj h koreninam.  Hit letošnjega leta za odpravo celulita in preoblikovanje telesa sedaj tudi pri nas #Maderoterapija. Predstavljamo vam revolucionarno, naravno in preverjeno učinkovito metodo – maderoterapijo. Maderoterapija/masaža je imenovana tudi kot wood terapija ali masaža z lesenimi valjčki. Pri nas je trenutno […]

Kaj je body wrapping? Body wrapping je metoda povijanja telesa. S metodo body wrapping učinkovito preoblikujemo letelo in odstranjujemo celulit. Pri postopku body wrappinga na kožo nanesemo specialno anticelulitno kremo in nato telo drenažno povijemo s folijo. S pomočjo učinkovitih preparatov, ki jih nanašamo na trebuh, zadnjica, in stegna dosežemo,  razgradnjo maščob v celicah, odvajanje razgrajenih snovi, […]

Lipovakumska terapija je ključ do lepe postave in osebnega zadovoljstva. Zakorakajte v poletje preoblikovani z lipovakumsko terapijo brez operativnih posegov. Salon Energomed vam omogoča, da zablestite v novi podobi z najnovejšo generacijo aparatov Beauty Equipment Co.LTD. Z  lipovakumsko terapijo za oblikovanje telesa in nekirurški lifting obraza. Kratka navodila pred in po lipovakumski terapiji Pri lipovakumski terapiji […]