Masaža

Klasična masaža je sproščanje napetih mišic telesa z različnimi masažnimi prijemi. Pri klasični masaži uporabljamo različne masažne tehnike, kot so otiranje, gnetenje, sekanje, gladenje, tolčenje, izstiskanje in tresenje. Je sistematična oblika dotikanja, ki vzbuja ugodje in izboljša zdravje, z njo obdelujemo mehke dele telesa. V tradicionalnih kulturah, še zlasti na Vzhodu, se zdi povsem samoumevno, da redna masaža koristi ljudem vseh starosti. Za starogrške in starorimske zdravnike je bila masaža eno izmed najbolj pomembnih sredstev za zdravljenje in lajšanje bolečin. Učinki masaže so fizične in psihološke narave. Z masažo vplivamo na kožo, na skeletne mišice, na cirkulacijo krvi, na tok limfe, na sklepe in obsklepne mišice, na podkožno maščobno tkivo, na živčni sistem in na duševno počutje.

V  našem salonu vam ponuja široko paleto različnih vrst masaž:

 • klasična masaža,
 • sproščujoča masaža,
 • delna masaža,
 • masaža stopal,
 • masaža obraza, vratu in dekolteja
 • Detox masaža telesa
 • protibolečinska masaža hrbta

posebne masažne tehnike:

 • refleksna masaža stopal
 • ročna limfna drenaža obraza

Pravilna masaža dela telesa  ali celega telesa sprosti krčevitost, hkrati pospešuje prekrvavitev kože in mišic.

Masaža blagodejno vpliva:

 • izboljša prekrvavitev
 • sprošča mišice
 • fiziološka
 • in duševna sproščenost

Masaža ne sme povzročati nobenih bolečin. V kolikor vam povzroča bolečine se mišičevje v obrambi napne in blagodejnih učinkov masaže ni.  Poleg masaže vam priporočamo tudi redno telesno vadbo, saj ta krepi in vzdržuje mišično vzdržljivost in pripomore k splošnemu dobremu počutju.

Pri klasični, terapevtski masaži se osredotočimo predvsem na izboljšanje prekrvavitve in pretoka limfe v vezeh in mišicah, z njo pa tudi odpravimo ali omilimo morebitne bolečine v mišicah, sklepih ali vezivnem tkivu.

V našem salonu uporabljamo skrbno izbrana olja. Z vrhunskimi olji Aromatruth dosežemo dodatne stimulativne učinke. Masaža je zato še bolj učinkovita, ne samo, da se sprostite telesno, pomirijo vas tudi čutni vonji čudovitih aromatičnih olj. Izbiramo lahko med oljem za sproščanje, poživitev ali za razstupljanje. 

Masažno Olje za sproščanje

Posebna mešanica olj, formuliranih, da pomagajo sprostiti stres in omejiti napetost. Blaži in pomirja s tem, ko zagotavlja sprostitveno doživetje. Bazirano je na olju grozdnih pešk, kateremu so dodana eterična olja rimske kamilice, navadnega brina, pelargonije, geranije, vonj sivke, limone.

Masažno Olje za poživitev

Posebno zasnovano, da zagotovi božansko, poživljajoče doživetje. Pomaga prebuditi in poživiti čute, nudi občutek dobrega počutja. Bazirano je na olju grozdnih pešk, dodana so eterična olja rožmarina, limone, pomelo grejpfruta, vitamin E, vonj citrusov in sivke.

Masažno Olje za razstrupljanje

Mešanica olj, izbranih, da pomagajo stimulirati, oblikovati in napeti teksturo kože ter odplakniti strupe. Oživi še tako zamolklo polt in spodbuja pomladitev. Bazirano je na olju grozdnih pešk, dodana so eterična olja sladkega janeža (koromača), rožmarina, navadnega brina, vitamin E, vonj limone in sivke.  Uporaba predvsem , kadar želimo učinek proti celulitu, strupom in zastajanju vode v telesu. Seveda v kombinaciji z masažo in limfno drenažo.

Koža na obrazu zahteva svojevrstno mešanico olj. Za masažo obraza, vratu in dekolteja izberemo olja namenjena posameznim potrebam in stanju kože.

Izbiramo med: Uravnalno olje za mastno in problematično kožo, pomlajevalno olje za zrelo kožo, hranilno olje za suho kožo. Ta olja največkrat uporabljamo tudi med nego obraza.

Za posebne potrebe uporabimo osnovno olje  100 % mandljevo olje. Za boljši učinek masaže in individualni pristop med masažo vključimo tudi eterična olja. Izbiramo jih glede na učinek, ki ga želimo doseči, počutje stranke in razpoloženje.